Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα

Γίνεται και με άλλα φρούτα π.χ. ανανά, πορτοκάλι, μανταρίνι ή και με κομπόστες φρούτων.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν. Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι 1 φλιτζανάκι του καφέ από το χυμό και βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Αποσύρουμε το χυμό, τον αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, αφού τις στραγγίξουμε από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να διαλυθούν.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με τον υπόλοιπο χυμό, προσθέτοντας τον αφρώδη οίνο και τις διαλυμένες ζελατίνες. αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς, ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα. Ακόμα καλύτερα είναι να τοποθετήσουμε το μπολ με το μείγμα πάνω από παγάκια και να το ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε αυτή τη φάση προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού (αν τα ρίχναμε πιο πριν, θα έπεφταν όλα μαζί στον πάτο. Προσθέτουμε και τα φυλλαράκια του μυρωδικού (αν βάλουμε). Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα ή μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Για να ξεφορμάρουμε εύκολα, βυθίζουμε τη φόρμα για λίγο σε ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop