Ζεστή μηλόπιτα με σφολιάτα

Μια ιδιαίτερα εύκολη συνταγή γιατί γίνεται με έτοιμη σφολιάτα αλλά και πολύ αρωματική, καθώς περιέχει τρία διαφορετικά μπαχαρικά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη και το βούτυρο. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα έξι. Μόλις βράσει λοιπόν το μείγμα, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ώστε να κρατάνε λίγο και να μην διαλύονται. Τα βγάζουμε από το σιρόπι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 26-27 εκ. φροντίζοντας να καλύπτει και τα τοιχώματα. Κόβουμε όση εξέχει από αυτά. Απλώνουμε από πάνω τα μήλα και τα καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, το οποίο κόβουμε ακριβώς στη διάμετρο της φόρμας. Πιέζουμε την περιφέρεια της πάνω σφολιάτας να κολλήσει με την κάτω. Αλείφουμε την επιφάνεια ελαφρώς με λίγο από το σιρόπι των μήλων και πασπαλίζουμε με τη 1 κ.σ. ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 1 ώρα.

TIPΑν θέλουμε περιχύνουμε κάθε κομμάτι που σερβίρουμε με λίγο από το σιρόπι των μήλων και συνοδεύουμε με μία κουταλιά άγλυκη σαντιγί.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   glykiesalchimies steliosparliaros designsweets worthweverycalorie athens2018
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate flowers colors
  • M  steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial meringue sweetalchemy  Drone fly
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife travel greece sun ithaki island
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop birthdaycake chocolate happyday colors flowers
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop