Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Γι’ αυτό το αριστοκρατικό κέρασμα δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα.

Bάρος440 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει αλλά όχι να κρυώσει εντελώς και να πήξει. Προσθέτουμε έπειτα λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα χρησιμοποιώντας για ευκολία μια σακούλα κορνέ. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all