Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Γι’ αυτό το αριστοκρατικό κέρασμα δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα.

Bάρος440 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει αλλά όχι να κρυώσει εντελώς και να πήξει. Προσθέτουμε έπειτα λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα χρησιμοποιώντας για ευκολία μια σακούλα κορνέ. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year