Δαμάσκηνα γεμιστά με σοκολάτα

Γι’ αυτό το αριστοκρατικό κέρασμα δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα.

Bάρος440 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει αλλά όχι να κρυώσει εντελώς και να πήξει. Προσθέτουμε έπειτα λίγο-λίγο το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Γεμίζουμε με αυτή την κρέμα τα δαμάσκηνα χρησιμοποιώντας για ευκολία μια σακούλα κορνέ. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Έπειτα τα βουτάμε στο κακάο, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για μία εβδομάδα περίπου.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday