Φουντουκόπιτα με σοκολάτα

Μια φουντουκόπιτα πεντανόστιμη, εύκολη και χωρίς γλουτένη! Και έχει και σοκολάτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΨΗΣΙΜΟ25'

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι. Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια παραλληλόγραμμη φόρμα τάρτας διαστάσεων 32x10 εκ. και ύψους 2,5 εκ. και στρώνουμε στον πάτο λαδόκολλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού. Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle