Μους σοκολάτα σε μορφή παγωτού

Μόνο τρία υλικά χρειάζεστε. Υπολογίστε και τον χρόνο αναμονής, έτσι ώστε όταν έρθουν οι φίλοι, να είναι έτοιμη.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 16 μικρές
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ4-5 ώρες

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη και να μοιάζει σε υφή με το γιαούρτι. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από αυτήν. Περιμένουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Έπειτα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το απλώνουμε σε ένα ταψί ή σε ένα άλλο επίπεδο και φαρδύ δοχείο, έτσι ώστε να έχει λεπτό πάχος (έτσι θα κρυώσει πιο γρήγορα από ό,τι αν το αφήναμε στο μπολ.) Βάζουμε το σκεύος στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Στο διάστημα αυτό θα σταθεροποιηθεί το μείγμα. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, κάνουμε μπάλες από το μείγμα με το εργαλείο που σερβίρουμε το παγωτό (σκουπ) και τις μοιράζουμε σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια ή χάρτινα κυπελλάκια.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019