Σοκολατάκια με ταχίνι

Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο κέρασμα που επιπλέον είναι και νηστίσιμο!

Βάρος600 γρ.
Προετοιμασία-Αναμονή1 ώρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί*. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείο, σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

TIPΓια να φτιάξουμε μπεν μαρί, βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να μην πιτσιλάει το νερό, και στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife summer summer2018 greece sun blue bluelagoon
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe cake caprese tortacaprese traditional chocolate almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife blue island greekislands sun sunset
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes galaktoboureko vanilla cream fruit summerfruit
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatesalami biscuits darkchocolate summerrecipes foodstyle
  • steliosparliaros icecake grecotelevapalace evapalace evapalacecorfu scandal taste catchtaste corfu greece
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pasrtylife summer2018 greeksummer lovers blue island greekislands