Σοκολατάκια με ταχίνι

Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο κέρασμα που επιπλέον είναι και νηστίσιμο!

Βάρος600 γρ.
Προετοιμασία-Αναμονή1 ώρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί*. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείο, σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

TIPΓια να φτιάξουμε μπεν μαρί, βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να μην πιτσιλάει το νερό, και στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy windowdisplay shopdisplay shop inspiration yelow yelow lenon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrychef pastrylife pastryshop summer sumer2018 cool sun
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrychef pastrylife cream tart vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart almond cream pear summer lovepastry
  • cheesecake oven steliosparliaros gastronomos gykesalchimiesofficial thankyou stelio
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial happybirthday birthdaycake chocolate summer summer18 pastry pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake red fruits rasperry strawberry chocolate