Σοκολατάκια με ταχίνι

Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο κέρασμα που επιπλέον είναι και νηστίσιμο!

Βάρος600 γρ.
Προετοιμασία-Αναμονή1 ώρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί*. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείου, σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

TIPΓια να φτιάξουμε μπεν μαρί, βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να μην πιτσιλάει το νερό, και στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros gillesmarchal patisseriegillesmarchal friend pastry paris greece gourdefrance goutdefrance athens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon