Τούρτα μωσαϊκό

Συνήθως έχει μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι, να όμως που γίνεται και τούρτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, περιχύνουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα του μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe pistachio pistachiocookies coffee coffeetime summer greeksummer
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!
  • steliosparliaros summer summervibes island sea sand view horizon blue shadesofblue
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit