Τούρτα μωσαϊκό

Συνήθως έχει μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι, να όμως που γίνεται και τούρτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην βράσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά και το κακάο. Όταν αναμειχθούν καλά τα υλικά και το μείγμα γίνει λείο, περιχύνουμε τα τεμαχισμένα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα ενός μεγάλου μπολ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το πιέζουμε προς τα κάτω, να πάρει το σχήμα του μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε τραβώντας τη μεμβράνη και σερβίρουμε.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  •    tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream