Ελληνικό τσίζκεϊκ με σύκα

Πεντανόστιμα ξερά σύκα, ανθότυρο και παξιμάδια είναι τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα ελληνικό τσιζκέικ.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄ - 50΄

Σύκα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τα σύκα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφήνουμε τα σύκα να κρυώσουν.

Βάση
Ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και την άχνη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., που έχουμε ακουμπήσει σε ένα ταψί. Το απλώνουμε και το πιέζουμε πολύ καλά, να γίνει μια συμπαγής βάση.

Κρέμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη άχνη πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, προσθέτοντας και τα αυγά ένα-ένα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνουμε πάνω από τη βάση.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160◦C-170◦C. Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 45-50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε στην επιφάνεια τα σύκα. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  •  !      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  •      cranberries   Tahiti