Γιαουρτόπιτα με γλυκό κουταλιού

Μια πεντανόστιμη και εύκολη πίτα με βάση το γιαούρτι. Ταιριάζει και με παγωτό.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο και μετά από λίγο ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το γιαούρτι. Μόλις αναμειχθούν καλά τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 1 ώρα. Για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε στο κέντρο της πίτας ένα μαχαίρι· πρέπει να βγαίνει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από νωπή ζύμη, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for