Καρυδόπιτα με παγωτό

Μια καρυδόπιτα για όλη την παρέα. Την σερβίρουμε με άφθονες μπάλες παγωτού και δίνουμε το σύνθημα στους φίλους να εφορμήσουν.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΨΗΣΙΜΟ45'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψουν πολύ καλά και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα με μια μαρίζ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγα-λίγα τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. ή χρησιμοποιούμε ένα χαμηλό τσέρκι (αυτό θα το τοποθετήσουμε προηγουμένως πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα). Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για περίπου 45 λεπτά. Περίπου 15 λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε και το σιρόπι, γιατί πρέπει και τα δύο να είναι ζεστά όταν θα σιροπιάσουμε.

Σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια κουτάλα το ρίχνουμε λίγο-λίγο πάνω στην καρυδόπιτα μόλις την βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει, την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και τη σερβίρουμε με μπάλες παγωτού από πάνω.

TIPΗ γλυκόζη είναι ένα διάφανο παχύρρευστο σιρόπι από καλαμπόκι που χρησιμοποιείται στα σιροπιαστά γιατί βοηθάει να μην ζαχαρώσουν.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature