Μπισκότα μαστίχας

Αυτές οι λιχουδιές γίνονται με αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο έχει φυτικές ίνες και μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Βάρος800 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα ή 1 νύχτα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου πετύχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Ακόμα καλύτερα είναι να την αφήσουμε όλο το βράδυ. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast