Μπισκότα μαστίχας

Αυτές οι λιχουδιές γίνονται με αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο έχει φυτικές ίνες και μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Βάρος800 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα ή 1 νύχτα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου πετύχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Ακόμα καλύτερα είναι να την αφήσουμε όλο το βράδυ. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros