Μπισκότα μαστίχας

Αυτές οι λιχουδιές γίνονται με αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο έχει φυτικές ίνες και μας κρατάει χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Βάρος800 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ25΄
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα ή 1 νύχτα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου πετύχουμε μία ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να ξεκουραστεί, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να τη δουλέψουμε πιο εύκολα. Ακόμα καλύτερα είναι να την αφήσουμε όλο το βράδυ. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε φύλλο πάχους 3 χιλιοστών. με ένα κουπ πατ διαμέτρου 5 εκ. ή με ένα αναποδογυρισμένο φλιτζανάκι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε μια λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe
  •       safewatersports
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial