Μπουγάτσα με κρέμα λεμονιού

Καιρός ήταν να φρεσκάρουμε την κλασική μπουγάτσα με μια δροσερή κρέμα λεμονιού εμπλουτισμένη με λιμοντσέλο.

ΜΕΡΙΔΕΣ20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 45΄

Σε µια κατσαρόλα αδειάζουµε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετούµε σε µέτρια φωτιά. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύουµε. Αδειάζουµε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουµε και προσθέτουµε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.

Βουτυρώνουµε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνουµε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουµε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουµε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρουµε κατά προτίµηση χλιαρή.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese