Μπουγάτσα με κρέμα λεμονιού

Καιρός ήταν να φρεσκάρουμε την κλασική μπουγάτσα με μια δροσερή κρέμα λεμονιού εμπλουτισμένη με λιμοντσέλο.

ΜΕΡΙΔΕΣ20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 45΄

Σε µια κατσαρόλα αδειάζουµε το γάλα, την κρέµα γάλακτος, το λιµοντσέλο και το ξύσµα των λεµονιών και τα τοποθετούµε σε µέτρια φωτιά. Σε ένα µεγάλο µπολ ανακατεύουµε µε έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη µε το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αβγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το µείγµα του γάλακτος, ρίχνουµε το ⅓ στο µείγµα των αβγών και ανακατεύουµε. Αδειάζουµε το περιεχόµενο του µπολ στην κατσαρόλα µε το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα πάνω στη φωτιά µέχρι η κρέµα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουµε και προσθέτουµε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.

Βουτυρώνουµε ένα παραλληλόγραµµο ταψί µε διαστάσεις 30 x 40 εκ. και στρώνουµε µέσα τα µισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουµε από πάνω τη ζεστή κρέµα και καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουµε την µπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουµε σε παραλληλόγραµµα κοµµάτια, την πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη σερβίρουµε κατά προτίµηση χλιαρή.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut