Πάστα φλόρα με κόκκινη μαρμελάδα

Δημοφιλές all time γλυκό που συνοδεύει ευχάριστα τον καφέ ή το τσάι.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ25΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄-50΄

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε με το φτερό έτσι ώστε να ομοιογενοποιηθούν και να γίνει μια ενιαία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί διαστάσεων 20 x 20 εκ. κρατώντας λίγη κατά μέρος για να φτιάξουμε τις ραβδώσεις της επιφάνειας, την οποία βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1 εκ. περιφερειακά. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μακρόστενα μπαστούνια. Τοποθετούμε τα μισά πάνω στην πάστα φλόρα διαγωνίως, αφήνοντας ίσες μεταξύ τους. Έπειτα τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά κάθετα προς τα προηγούμενα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv skai travel corfu  blue
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate gold birthdaycake
  • steliosparliaros gillesmarchal patisseriegillesmarchal friend pastry paris greece gourdefrance goutdefrance athens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine