Ρεβανί με μαστίχα

Αυτό το ρεβανί δεν θέλει μπέικιν πάουντερ. Φουσκώνει χάρη στη μαρέγκα. Χτυπήστε την πολύ καλά!

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ20΄

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά και να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε με τη σειρά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 3 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και περιχύνουμε το ρεβανί αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και πασπαλίζουμε με το με φιστίκι Αιγίνης.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices