Τουρκική μπουγάτσα

Μόνο τέσσερα υλικά χρειαζόμαστε για αυτήν την πανεύκολη μπουγάτσα, τα φύλλα της οποίας μοσχοβολούν αληθινό βούτυρο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
Προετοιμασία-Αναμονή10΄-20΄
ΨΗΣΙΜΟ40΄

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20x30 εκ. Βουτυρώνουμε καλά ένα φύλλο και το βάζουμε στο ταψί, ελαφρώς τσαλακωμένο, ώστε να χωράει όλο μέσα στο ταψί. Συνεχίζουμε βάζοντας τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωμένα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ώρα (ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά), ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο, να σκληρύνουν τα φύλλα και να μπορούμε να τα κόψουμε εύκολα. Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Βγάζουμε το ταψί και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε το γλυκό σε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε. Θα βγουν γύρω στα 6-8. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια να πάρει χρυσαφί χρώμα, για τουλάχιστον 40 λεπτά.

Σερβίρουμε την μπουγάτσα μόλις βγει από τον φούρνο, πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Αν στο μεταξύ κρυώσει, τη ζεσταίνουμε ξανά ή ζεσταίνουμε κάθε κομμάτι χωριστά, για να λιώνει το βούτυρο και να είναι μαλακά τα φύλλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  •    4
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Wake me up when September ends  because it means