Τσίζκεϊκ με βάση carrot cake

Ένα εναλλακτικό τσίζκεϊκ, το οποίο αντί για μπισκότα έχει βάση από carrot cake.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σταδιακά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Στο τέλος, προσθέτουμε και τα καρύδια.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε αλουμινόχαρτο. Στερεώνουμε το αλουμινόχαρτο, τσαλακώνοντας τις άκρες του γύρω από το τσέρκι, για να γίνει μια βάση, και ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το τυρί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Μόλις κρυώσει καλά το carrot cake, απλώνουμε επάνω του την κρέμα και βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, να κρυώσει καλά (για 2-3 ώρες), πριν σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer