Τσίζκεϊκ με βάση carrot cake

Ένα εναλλακτικό τσίζκεϊκ, το οποίο αντί για μπισκότα έχει βάση από carrot cake.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄
ΑΝΑΜΟΝΗ2-3 ώρες

Βάση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε σταδιακά το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ). Στο τέλος, προσθέτουμε και τα καρύδια.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε αλουμινόχαρτο. Στερεώνουμε το αλουμινόχαρτο, τσαλακώνοντας τις άκρες του γύρω από το τσέρκι, για να γίνει μια βάση, και ακουμπάμε το τσέρκι σε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το τυρί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Μόλις κρυώσει καλά το carrot cake, απλώνουμε επάνω του την κρέμα και βάζουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο, να κρυώσει καλά (για 2-3 ώρες), πριν σερβίρουμε.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings