Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

Ένα εύκολο και ιδιαίτερο τσίζκεϊκ με φύλλο κανταϊφιού αντί για μπισκότο, αλλά και σταφίδες που του δίνουν μια παραδοσιακή πινελιά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ70΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες. Αφρατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζουμε προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβουμε σε κομμάτια.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new