Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

Ένα εύκολο και ιδιαίτερο τσίζκεϊκ με φύλλο κανταϊφιού αντί για μπισκότο, αλλά και σταφίδες που του δίνουν μια παραδοσιακή πινελιά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ70΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες. Αφρατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζουμε προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβουμε σε κομμάτια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Shoeobsbroguesbrowncartoncrocsshoes shoeobsShoeobs1208 shoeobsshoes shoepinkshoepinkshoeShoeobs1208 shoes shoeobs shoeaddict shoeholic shoejungle shoelover
  • seminar with a greek pastryGod steliosparliaros 1 sweets selfie greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasinspiration christmasiscoming christmascake cake white foodstyling
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe christmasspirit christmasrecipes newissue magazine christmascookies gingerbread
  •      cranberries   Tahiti
  •  !      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial