Τσίζκεϊκ με κανταΐφι

Ένα εύκολο και ιδιαίτερο τσίζκεϊκ με φύλλο κανταϊφιού αντί για μπισκότο, αλλά και σταφίδες που του δίνουν μια παραδοσιακή πινελιά.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ70΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τις σταφίδες. Αφρατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά το κανταΐφι, για να ξεχωρίσουν οι ίνες του και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και το πιέζουμε προς τα κάτω. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα τυριού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, το οποίο πιέζουμε ελαφρώς προς τα κάτω.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C-180°C και ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αμέσως πριν το βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε και το σιρόπι.

Σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Βγάζουμε το τσίζκεϊκ από το φούρνο και το περιχύνουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσει (για 4-6 ώρες) και κόβουμε σε κομμάτια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop sweets summerrecipes fruits love
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife travel greece sun ithaki island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastrylife pastryshop pastrychef colors cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrylife pastryshop backlava pistachio fillo syrop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy newissue cover collectibles recipe summerrecipes tribute marmalade
  • M  steliosparliaros steliosparliaros glykesalchimiesofficial meringue sweetalchemy  Drone fly