Ομιλείτε γαλλικά (17/3/18)

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 18.50 οι Γλυκές Αλχημείες μάς ταξιδεύουν στη χώρα όπου η ζαχαροπλαστική έχει αναδειχθεί σε επιστήμη και τα γλυκά σε έργα…

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 18.50 οι Γλυκές Αλχημείες μάς ταξιδεύουν στη χώρα όπου η ζαχαροπλαστική έχει αναδειχθεί σε επιστήμη και τα γλυκά σε έργα τέχνης! Μιλάμε φυσικά για τη Γαλλία, η οποία έχει χαρίσει στον κόσμο ορισμένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα γλυκίσματα. Ο Στέλιος Παρλιάρος, ξεναγός μας σε αυτό το γλυκό ταξίδι, θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του εκδοχή για το περίφημο μιλφέιγ, η οποία περιλαμβάνει και πραλίνα φουντουκιού. Θα μας δείξει ακόμα πώς φτιάχνονται τα υπέροχα καραμελωμένα φουντούκια που στολίζουν το μιλφέιγ του, αλλά και πώς γίνεται η πιο νόστιμη ψητή κρέμα βανίλιας ή φλαν παριζιέν.

 

Αρχίζουμε με το λαχταριστό μιλφέιγ, ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά γαλλικής προέλευσης. Τραγανά και χρυσαφένια φύλλα σφολιάτας, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με ρούμι και... «ενισχυμένη» με πραλίνα φουντουκιού, χειροποίητα καραμελωμένα φουντούκια για διακόσμηση. Πληθωρική εκδοχή, που διατηρεί ωστόσο τη γαλλική ισορροπία και φινέτσα.
Για τη συνέχεια, άλλη μια κλασική γαλλική επιτυχία, η φλαν παριζιέν. Με γλυκιά ζύμη τύπου τάρτας και ελαφριά κρέμα με άρωμα βανίλιας, η απλότητά της δεν αφαιρεί τίποτα από την ονειρική της γεύση.
Αν ονειρεύεστε να περάσετε ένα σαββατιάτικο απόγευμα σε κάποιο σικ παρισινό ζαχαροπλαστείο, χωρίς όμως να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας, αυτό το επεισόδιο Γλυκές Αλχημείες είναι η πιο γλυκιά λύση.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • 11