Πραλίνα φιστικιού

Μια πανεύκολη πραλίνα φιστικιού, ενισχυμένη με λευκή σοκολάτα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να φαγωθεί με χίλιους τρόπους.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι γίνει ένα παχύ σιρόπι. Ζεσταίνουμε τα φιστίκια στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βρασμό έως ότου η καραμέλα πάρει ένα ξανθό χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε πάνω σε αντικολλητική επιφάνεια.  Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Πολτοποιούμε τα καραμελωμένα φιστίκια στο μπλέντερ για αρκετή ώρα, μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα. Αν θέλουμε, ενσωματώνουμε λευκή σοκολάτα λιωμένη και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε βάζα. Αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί το άλειμμα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER