Τούρτα με κρέπες, φρέσκο τυρί κρέμα και γλυκό περγαμόντο

Η σφακιανή πίτα έδωσε στον Στέλιο το έναυσμα να φτιάξει μια τούρτα με κρέπες που έχουν ενδιάμεσα με γλυκιά κρέμα τυριού με τριμμένο αμύγδαλο και σερβίρεται με γλυκό κουταλιού περγαμόντο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
Ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και τον κρόκο και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 18 εκ. Το τοποθετούμε στη φωτιά έως ότου κάψει αρκετά. Ρίχνουμε μία κουταλιά από το χυλό και με γρήγορες κινήσεις του τηγανιού απλώνουμε το μείγμα παντού. Αναποδογυρίζουμε με μία σπάτουλα την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι γίνει μία αλοιφή. Ρίχνουμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μείγμα του τυριού.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε μία πιατέλα τοποθετούμε μία κρέπα. Απλώνουμε από πάνω μία λεπτή στρώση από την κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού περγαμόντο ή κάποιο άλλο γλυκό κουταλιού που διαθέτουμε.

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings