Υγρό κέικ σοκολάτας με πετιμέζι

Ένα κέικ που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά παίρνει ξεχωριστή ελληνική γεύση και γλυκύτητα από το πετιμέζι.

Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο.  Προσθέτουμε τα  αυγά χτυπημένα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 160οC για 1½ ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial tinosfoodpaths tinos island greece blue sky summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry profiterol chocolate caramel cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate raspberry rose litchi
  • moodoftheday eurovision2019 eurovision concert music tb eurovision1974winners abba performance artist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate caramel tart pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tbt 20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate biscuit nuts