Υγρό κέικ σοκολάτας με πετιμέζι

Ένα κέικ που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά παίρνει ξεχωριστή ελληνική γεύση και γλυκύτητα από το πετιμέζι.

Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο.  Προσθέτουμε τα  αυγά χτυπημένα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 160οC για 1½ ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username