Υγρό κέικ σοκολάτας με πετιμέζι

Ένα κέικ που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, αλλά παίρνει ξεχωριστή ελληνική γεύση και γλυκύτητα από το πετιμέζι.

Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα με το βούτυρο.  Προσθέτουμε τα  αυγά χτυπημένα και το πετιμέζι και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε μπεν μαρί στους 160οC για 1½ ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate vanilla gold shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • traditionalday 25march moodoftheday steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chef pastrychef pastrylove
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake birthdaycake friend best color chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon