Αλμυρό κέικ με τσένταρ

Τυρί και σύκα ενώνονται και δημιουργούν ένα μοναδικό αλμυρό κέικ με γλυκές νότες, ιδανικό για πρωινό, σνακ, αλλά και βραδινό δίπλα σε ένα ποτήρι κρασί.

Ανακατεύουμε το τυρί με το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα μαλακό μείγμα. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και και το γάλα και στο τέλος τα σύκα, το αλάτι και το πιπέρι. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 50-60 λεπτά.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER