Αμυγδαλόπιτα με αμυγδαλόπαστα

Ώρα για μάθημα! Στο πρώτο Master class της εκπομπής, ο Στέλιος μάς μαθαίνει όλα τα μυστικά της αμυγδαλόπαστας, δημιουργώντας μια αμυγδαλόπιτα που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ

Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να  ομογενοποιηθούν και δημιουργηθεί μία ζύμη. Σκεπάζουμε καλά και διατηρούμε στο ψυγείο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα ή στα μικροκύματα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την αμυγδαλόπαστα. Ξεκινάμε το χτύπημα και  προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν με την αμυγδαλόπαστα. Προσθέτουμε το βούτυρο και στο τέλος το κορν φλάουρ. Με αλουμινόχαρτο δημιουργούμε έναν πάτο, πάνω στον οποίο τοποθετούμε ένα χαμηλό τσέρκι ύψους 3 εκ. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.

Tip: Αντί να βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε κάθε φορά τα σκεύη που πρόκειται να βάλουμε στον φούρνο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα μείγμα που θα έχουμε έτοιμο κάθε φορά που θα το χρειαζόμαστε. Λιώνουμε 250 γρ. βούτυρο στα μικροκύματα και προσθέτουμε 45-50 γρ. αλεύρι (2 κ.σ.), ανακατεύοντας με αβγοδάρτη. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Κάθε φορά που το χρειαζόμαστε, το βγάζουμε από το ψυγείο, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια με πινέλο αλείφουμε το σκεύος.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER