Αμυγδαλόπιτα με κυδώνια

Με κυδώνια από το Ζαγόρι δημιουργήθηκε αυτή η γευστικότατη αμυγδαλόπιτα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, όλα τα μυρωδικά και τη ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα κουκούτσια. Βάζουμε τα φλούδια και τα κουκούτσια σε ένα τουλπάνι και τα δένουμε. Βάζουμε τα κυδώνια και το τουλπάνι στο σιρόπι που βράζει. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την τοποθετούμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 3 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα στραγγίζουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο σκόνη και την άχνη. Προσθέτουμε το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε και στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το ροδόνερο. Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 28 εκ. βάζουμε τα 3/4 του μείγματος. Απλώνουμε τα κυδώνια και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια λίγα κυδώνια και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 80 λεπτά τουλάχιστον.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry galaktoboureko milk greece summer island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer