Ψητό cheesecake

Αν θέλετε ένα παρεΐστικο γλυκό, φτιάξτε αυτό το ψητό cheesecake που θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό, φτιάχνοντας μία λεία ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. πιέζοντάς τη με την παλάμη μας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα αβγά ένα ένα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου. Ψήνουμε στους 1600C για 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το μείγμα  μέσα για ακόμη 20 λεπτά. Το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με σμέουρα. Περιφερειακά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER