Μπακλαβάς με χαρουπόμελο

Ένας μπακλαβάς τραγανός, γεμισμένος με μια κρέμα καρυδιού και με τη γλύκα του χαροπόμελου στο σιρόπι. Ένα γλυκό που θα αρέσει σε όλους για την ιδιαίτερη νοστιμιά που του δίνει ο σπάνιος καρπός.

Για τη γέμιση χτυπάμε στο μίξερ τα 200 γρ. βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν το μείγμα γίνει αφράτο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χαρουπάλευρο και την κανέλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Λιώνουμε τα 300 γρ. βούτυρο, αλλά δεν το καίμε. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30x40 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε, αλλά να είναι σχετικά μεγάλο. Απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο ένα βράδυ να παγώσει, για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην «σηκωθούν» τα φύλλα στο ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 1-1½ ώρα περίπου.
Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρει βράση βάζουμε το χαρουπόμελο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 λεπτό.
Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και τον σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever