Κέικ κάστανο με σοκολάτα και ανθό αλατιού

Το λιγοστό αλάτι αναδεικνύει την υπέροχη γεύση του γλυκού, ενώ το γλυκό κουταλιού και η μαρμελάδα κάστανο συνδυασμένη με τη σοκολάτα το απογειώνουν.

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το ρούμι. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα κάστανου. Ενσωματώνουμε το προηγούμενο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε τα κομμάτια από το γλυκό του κουταλιού κάστανο και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε και λίγο ανθό αλατιού. Τοποθετούμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 40-50 λεπτά. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER