Crème Brûlée

Το χαρακτηριστικό γαλλικό γλυκό με μια υπέροχη κρούστα από καραμέλα που θα λατρέψετε!

Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με τους σπόρους από το κλωναράκι βανίλιας (το έχουμε σχίσει κάθετα και με το μαχαιράκι έχουμε καθαρίσει το εσωτερικό, έτσι ώστε οι κόκκοι να πέσουν μέσα στο μείγμα).

Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους με τη ζάχαρη το ζεστό μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε καλή ομογενοποίηση και σουρώνουμε.

Γεμίζουμε ατομικά πυρίμαχα μπολ (μόνο τα 2 εκ. αυτών, ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο).

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (σε μπεν μαρί) στους 140-1500C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Καίμε  ζάχαρη στην επιφάνεια με φλόγιστρο ή με το ειδικό εργαλείο.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER