28/01ου - Από την Αυστραλία

Στη Μελβούρνη μας ξεναγεί ο Στέλιος Παρλιάρος και υποδέχεται στο στούντιο τους βραβευμένους σεφ Γιώργο Καλομπάρη και τον Χριστόφορο Πέσκια.

Αυτό το Σάββατο οι Γλυκές Αλχημείες αλλάζουν ήπειρο και μας ταξιδεύουν στην πιο... γλυκιά πλευρά της Αυστραλίας! Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ξεναγεί στην κοσμοπολίτικη και εντυπωσιακή Μελβούρνη, την τρίτη μεγαλύτερη «ελληνική» πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, λόγω της τεράστιας και δραστήριας ελληνικής παροικίας της. Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, καθώς το εργαστήριο της εκπομπής είναι πανέτοιμο για να υποδεχτεί δύο πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους. Πρόκειται για τους πολυβραβευμένους σεφ, Γιώργο Καλομπάρη και Χριστόφορο Πέσκια. Μαζί θα μας δείξουν δύο υπέροχες συνταγές: κρέμα καπουτσίνο με πλούσιο αφρόγαλα σε μορφή σαντιγί και αρωματικό μουχαλεμπί, σε τρεις παραλλαγές.

Γλυκές Αλχημείες στο ΣΚΑΙ

το Σάββατο, το απόγευμα στις 20.00

Κρέμα καπουτσίνο, μια συνταγή που θα λατρέψουν αυτοί που αγαπούν τον καφέ! Περιέχει στιγμιαίο καφέ και πλούσια σοκολάτα γάλακτος για βαθιά γεύση και εντυπωσιακό άρωμα. Και επειδή καπουτσίνο χωρίς αφρόγαλα δεν γίνεται, η κρέμα συνδυάζεται με χειροποίητο αφρόγαλα σε μορφή σαντιγί, με φρέσκια βανίλια και λευκή σοκολάτα.

Το δεύτερο γλυκό έρχεται από την παράδοση της Ανατολής και δίνει την ευκαιρία στους τρεις σεφ να εκφράσουν το ταλέντο που έχουν στις... γλυκές αλχημείες! Πρόκειται για το μουχαλεμπί, την υπέροχη γλυκιά κρέμα που δε χρειάζεται παρά ελάχιστα υλικά για να εντυπωσιάσει. Ο Στέλιος την φτιάχνει με ρόφημα σοκολάτας και γαρνίρει με ροδόνερο και ζάχαρη άχνη. Ο Γιώργος Καλομπάρης χρησιμοποιεί γάλα αμυγδάλου και στολίζει με φρεσκοτριμμένη τόνγκα και αμύγδαλα, ενώ ο Χριστόφορος Πέσκιας χρησιμοποιεί απλώς νερό και γαρνίρει με πολτοποιημένα σμέουρα και κομμάτια από ζαχαρωμένο τζίντζερ.

Tέλος, ο Γιώργος Καλομπάρης μας παρουσιάζει από το εργαστήριο του στην Μελβούρνη τη δική του εκδοχή για το μπακλαβά. Ιδιαίτερος και εντυπωσιακός, όπως ακριβώς αρμόζει στον βασιλιά των σιροπιαστών.

Το πιο γλυκό ταξίδι γεύσης και εικόνων μας περιμένει επί της οθόνης!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas