26/11 - Αφιέρωμα στα μήλα

Αυτό το Σάββατο θα φτιάξουμε μια μηλόπιτα με αμυγδαλόσκονη, μια τάρτα Νορμανδίας με κομπόστα μήλου και ένα ατομικό κέικ μήλου με μέλι, κανέλα και τζίντζερ.

Αυτό το Σάββατο πρωταγωνιστής της εκπομπής είναι το μήλο, ο βασιλιάς των φθινοπωρινών φρούτων. Σαρκώδες, δροσερό και γεμάτο βιταμίνες, το μήλο έχει όλα τα προσόντα για να αναδείξει κάθε πίτα, τάρτα και άλλο γλυκό. Γι’ αυτό, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει την αγαπημένη όλων μηλόπιτα σε μια άλλη εκδοχή, καθώς και μια υπέροχη τάρτα Νορμανδίας. Στη συνέχεια, μας δείχνει μια νόστιμη συνταγή για ατομικά κέϊκ μήλου. Και για το τέλος, η Εναλλακτική και Σύγχρονη συνταγή της ημέρας: ένα νόστιμο γλυκό σαλάμι με γέμιση από χουρμάδες.

Γλυκές Αλχημείες στο ΣΚΑΙ

το Σάββατο, το απόγευμα στις 20.00

Μηλόπιτα, ένα εύκολο αλλά πεντανόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες. Σε αυτή τη συνταγή ο Στέλιος χρησιμοποιεί αμυγδαλόσκονη, αλεύρι και καστανή ζάχαρη και δημιουργεί μια υπέροχη, αρωματική και ψιχουλιαστή ζύμη πάνω από τα μήλα. Σερβίρεται με κουτάλι και σίγουρα ικανοποιεί τους λάτρεις της μηλόπιτας!

Η τάρτα Νορμανδίας είναι ένα γλυκό από τη Βόρεια Γαλλία με πλούσια ιστορία και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η χειροποίητη ζύμη της τάρτας υποδέχεται μια λαχταριστή κομπόστα μήλου αρωματισμένη με κανέλα και καλύπτεται με φέτες φρέσκου μήλου, για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Η τρίτη συνταγή είναι ατομικά κέϊκ μήλου. Η πλούσια ζύμη τους ξεχωρίζει χάρη στο μέλι, την κανέλα, το φρέσκο τζίντζερ και φυσικά τα μήλα που περιέχει. Το καλύτερο; Είναι ατομικά, για να μη γίνουν ποτέ το μήλον της έριδος!

Η Εναλλακτική και Σύγχρονη συνταγή της ημέρας είναι ένα υπέροχο σαλάμι από χουρμάδες. Περιέχει σουσάμι, κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους που δίνουν μια τραγανή πινελιά. Επικαλύπτεται με αποξηραμένη ινδική καρύδα. Ένα εύκολο γλυκό από απλά και θρεπτικά υλικά, γεμάτο ενέργεια και πλούσια γεύση.

Συντονιστείτε λοιπόν ... ο Στέλιος Παρλιάρος μιλάει μέσα από την τέχνη του, για μήλα!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe pistachio pistachiocookies coffee coffeetime summer greeksummer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros summer summervibes island sea sand view horizon blue shadesofblue
  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo