Ελληνικό τσιζκέικ με εσπεριδοειδή

Η ελληνική εκδοχή του τσιζκέικ με επικάλυψη πορτοκάλι και μανταρίνι.

Τρίβουμε τα παξιμάδια στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το παξιμάδι μαζί με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 24 εκ. Πιέζουμε πολύ καλά και ψήνουμε στους 160οC για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για την κρέμα μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το ανθότυρο και την άχνη πολύ καλά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το γιαούρτι συνεχίζοντας το χτύπημα στο χέρι. Λιώνουμε το φύλλο ζελατίνης σε λίγο καυτό νερό. Ανακατεύουμε τη λιωμένη ζελατίνη με μια μικρή ποσότητα από το μείγμα των τυριών. Επαναφέρουμε και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση παξιμαδιού.
Για την επικάλυψη ρίχνουμε το πορτοκάλι κομμένο σε κυβάκια, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Ρίχνουμε το χυμό μανταρινιού. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με την πηκτίνη. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη στα φρούτα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Κρυώνουμε το μείγμα πάνω σε παγάκια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια του τσιζκέικ και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  •   jennybalatsinou vkikilias