Επεισόδιο 1: Γλυκά για φίλους (8/12/2019)

Μια εκπομπή με παρεΐστικη διάθεση, απολαυστικά γλυκά και πολύ food styling!

Η τηλεοπτική σεζόν ανοίγει με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα γλυκά για φίλους. Ο Στέλιος αναθέτει στους δυο νεαρούς ηθοποιούς την πρώτη τους αποστολή: να προμηθευτούν τα υλικά που χρειάζεται για την παρασκευή των γλυκών. Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος, όμως, μετά από μια επεισοδιακή βόλτα στο σούπερ μάρκετ επιστρέφουν έχοντας ξεχάσει ένα βασικό υλικό!

Ο Στέλιος με παρεΐστικη διάθεση καλοσωρίζει τους νέους του «βοηθούς» στην κουζίνα του και τους αποκαλύπτει σιγά σιγά τη μαγεία της ζαχαροπλαστικής. Τους ξεναγεί στο εργαστήριό του και τους φέρνει σε επαφή με τον όρο food styling. Τους μιλάει για την αισθητική και τη σημασία που έχει ο τρόπος που παρουσιάζουμε και προσφέρουμε ένα γλυκό στους φίλους και στην οικογένειά μας. Πιάτα, μπολ, σερβίτσια, ακόμα και επιφάνειες κοπής που έχει φέρει ο Στέλιος από ταξίδια του στο εξωτερικό, που έχει ανακαλύψει σε παζάρια και υπαίθριες αγορές γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Οι τρεις τους δημιουργούν τρία υπέροχα γλυκά, μιλώντας για τη σημασία του να απολαμβάνουμε στιγμές καθώς και ωραία γλυκά «μαζί».

Οι Γλυκές Αλχημείες έρχονται στο ΣΚΑΙ

Ο Στέλιος εμπνέεται και δημιουργεί τρία εύκολα και λαχταριστά γλυκά. Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος μαθαίνουν να φτιάχνουν φλωρεντίνες σε μια σύγχρονη και απλή εκδοχή τους που απαιτεί μόλις τέσσερα υλικά. Τις βουτούν στη σοκολάτα και ζουν την εμπειρία της απόλαυσης από την πρώτη κιόλας μπουκιά.

Πόσες συζητήσεις μπορούν να γίνουν γύρω από ένα κομμάτι λαχταριστό cheesecake; Ο Στέλιος γνωρίζει τις γεύσεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, γι’ αυτό και αποφασίζει να μοιραστεί με τους νέους του φίλους τη δημιουργία ενός ψητού cheesecake που ικανοποιεί ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μια υπέροχη μέρα ολοκληρώνεται με ένα γλυκό που χρειάζεται μόνο δυο υλικά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από δύσκολες και χρονοβόρες παρασκευές. Η εύκολη κρέμα σοκολάτας εντυπωσιάζει την παρέα!

Οι φετινές Γλυκές Αλχημείες, πιο ανανεωμένες από ποτέ, φιλοδοξούν να δώσουν έμπνευση και γεύση στα κυριακάτικα απογεύματά σας!

TAGS: , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER