Φλογέρες σιμιγδαλένιου χαλβά σε φύλλο κρούστας

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λάδι, τυλιγμένος σε φύλλο κρούστας. Μια πρωτότυπη εκδοχή του αγαπημένου μας χαλβά.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και το σιμιγδάλι και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα και φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει ο χαλβάς και ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κόβουμε το φύλλο σε τρία – τέσσερα ίσα μέρη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη μία λωρίδα και τοποθετούμε πάνω από αυτή άλλη μία. Βάζουμε στο κάτω μέρος μία κουταλιά της σούπας από το χαλβά. Τυλίγουμε σε ρολό διπλώνοντας τις πλευρές του προς τα μέσα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Τοποθετούμε σε ταψί το ένα ρολό δίπλα στο άλλο. Αλείφουμε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα και ραντίζοντας με μέλι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate dark caramel whiskey dessert pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year