Φριτούρα

Η φριτούρα, το παραδοσιακό γλυκό της Ζακύνθου, σε μια άλλη εκδοχή με παγωτό και σως σοκολάτας.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το αλάτι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Πριν πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε πολύ γρήγορα μέχρι να αποκτήσουμε μία σφικτή κρέμα. Παίρνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος. Αδειάζουμε το μείγμα και το σκεπάζουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες έως ότου παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Ρολάρουμε μέσα σε ζάχαρη και κανέλα.

Για τη σως βράζουμε το γάλα. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε μια κουταλιά μέλι. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Περιμένουμε ένα λεπτό και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Σερβίρουμε τη φριτούρα χλιαρή με τη σως σοκολάτας και μία μπάλα παγωτού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER