Γαλακτομπούρεκο (συνταγή της κας Νέλης Τσαχαλίδου)

Η κυρία Νέλη Τσαχαλίδου μάς δίνει τη συνταγή για ένα λαχταριστό γαλακτομπούρεκο.

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε και το σιμιγδάλι και στο τέλος τις βανίλιες και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να αναμιχθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε 3 ασπράδια σε μαρέγκα και αφού χτυπήσουμε ελαφρά και τους 3 κρόκους τα ενώνουμε.
Όταν έχει κρυώσει τελείως η κρέμα ενσωματώνουμε και τα αυγά και το χτυπάμε όλο μαζί το μείγμα να αφρατέψει.
Βουτυρώνουμε 6 φύλλα ένα -ένα σε ταψί ή πυρέξ. Ρίχνουμε την κρέμα. Γυρίζουμε τα ακριανά φύλλα και από πάνω. Στρώνουμε άλλα έξι φύλλα ένα-ένα βουτυρώνοντας τα κάθε φορά. Χαράζουμε επιφανειακά τα φύλλα και ψήνουμε.
Ψήνουμε στους 200ο βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στους 170ο βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο το φύλλο.
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά ένα τέταρτο περίπου για να δέσει καλά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER