19/11ου - Γλυκά σε ποτήρι

Ο Στέλιος υποδέχεται το Γιώργο Καλομπάρη για να φτιάξουν μαζί μια σοκολατένια μους και μια κρέμα με φρούτα του πάθους με στρώσεις από γιαούρτι.

Αυτό το Σάββατο ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχεται στο εργαστήριό του έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο. Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως «Αυστραλό με ελληνική καρδιά», ενώ ο υπόλοιπος κόσμος τον γνώρισε ως κριτή και παρουσιαστή του Masterchef Australia. Πρόκειται για τον Γιώργο Καλομπάρη, πολυβραβευμένο σεφ διεθνούς εμβέλειας, που έχει κερδίσει επάξια μια θέση ανάμεσα στα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επίδραση στην παγκόσμια γαστρονομία. Οι συνταγές που θα μας φτιάξουν είναι μια υπέροχη μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και μια κρέμα με φρούτα του πάθους και γιαούρτι. Σερβίρονται σε ποτήρι και εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους. Με δοκιμαστή τον Χριστόφορο Πέσκια. Ένα επεισόδιο... να το φας στο ποτήρι!

Γλυκές Αλχημείες στο ΣΚΑΙ
το Σάββατο, το απόγευμα στις 20.00

Η πρώτη συνταγή είναι μια πλούσια μους από σοκολάτα 55% κακάο. Οι δύο σεφ αυτή τη φορά, θα χρησιμοποιήσουν ως λιπαρή ουσία το ελαιόλαδο, που είναι μια υγιεινή και εξίσου νόστιμη εναλλακτική επιλογή. Πασπαλίζοντας ελαφρά την επιφάνεια της μους με λίγο χοντρό αλάτι, η γεύση της σοκολάτας αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, επιτρέποντας ταυτόχρονα να λάμψουν και όλες οι υπόλοιπες γευστικές πινελιές του γλυκού.
Η δεύτερη συνταγή είναι μια εντυπωσιακή κρέμα σε στρώσεις, με φρούτα του πάθους και γιαούρτι. Τα φρούτα του πάθους ανεβάζουν την ένταση με τη δροσερή γλυκόξινη γεύση τους, ενώ η στρώση από γιαούρτι και μέλι δίνει την απαραίτητη γλυκιά ισορροπία. Η κρέμα σερβίρεται με χειροποίητη κομπόστα τροπικών φρούτων, η οποία περιλαμβάνει μάνγκο, ανανά και φρούτα του πάθους.
Πώς μπορεί να χωρέσει τόσο... πάθος σε ένα ποτήρι;

Η απόλαυση επί της οθόνης!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats