Καρυδόπιτα με κρέμα από φρέσκο τυρί

Υπέροχη καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι, που διατηρεί την υγρή υφή της για μέρες. Σερβίρεται με κρέμα τυριού, μια απίστευτη έμπνευση του Στέλιου, που συνδυάζει την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το φρέσκο τυρί κρέμα, δημιουργώντας την τέλεια επικάλυψη.

Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το καρύδι μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί τουλάχιστον για ένα βράδυ. Γεμίζουμε ένα χαμηλό ταψί αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και τα αυγά. Πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ προσθέτοντας και το φρέσκο τυρί κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία λεία υφή. Γαρνίρουμε την καρυδόπιτα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username