Μους σαμπάνιας

Μια ανάλαφρη, δροσερή και απαλή μους σαμπάνιας με μέλι, γαρνιρισμένη με μικρά μαρεγκάκια που δίνουν την αίσθηση του αφρού σε αυτό το ξεχωριστό γλυκό.

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ το μέλι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Αποσύρουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι από τη φωτιά. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε καθαρό κάδο του μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τον αφρώδη οίνο. Διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας στην λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Τη ρίχνουμε μέσα στην υπόλοιπη κρέμα. Ενσωματώνουμε και την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Γεμίζουμε ποτήρια σαμπάνιας. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.  Σερβίρουμε με μαρεγκάκια στην επιφάνεια.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019