Μους σαμπάνιας

Μια ανάλαφρη, δροσερή και απαλή μους σαμπάνιας με μέλι, γαρνιρισμένη με μικρά μαρεγκάκια που δίνουν την αίσθηση του αφρού σε αυτό το ξεχωριστό γλυκό.

Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Τοποθετούμε σε ένα μεταλλικό μπολ το μέλι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τους κρόκους. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μία κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και να ασπρίσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και την κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ. Αποσύρουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι από τη φωτιά. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε καθαρό κάδο του μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τον αφρώδη οίνο. Διαλύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας στην λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Τη ρίχνουμε μέσα στην υπόλοιπη κρέμα. Ενσωματώνουμε και την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά. Γεμίζουμε ποτήρια σαμπάνιας. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.  Σερβίρουμε με μαρεγκάκια στην επιφάνεια.

TAGS: ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy