Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 3: Μέτσοβο (29/12/2018)

Ο Στέλιος Παρλιάρος ταξιδεύει στο Μέτσοβο, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της χώρας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος ταξιδεύει στο Μέτσοβο, ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της χώρας. Σε ένα περιποιημένο κτήμα επισκέπτεται καλλιέργειες με φρούτα του δάσους και φραουλιές, μια εξαιρετικά νόστιμη και αρωματική χειμερινή ποικιλία. Μαζί με τον παραγωγό παίρνουν το πρωινό τους με φράουλες, μαρμελάδες από τα φρούτα, ψωμί και βούτυρο μέσα στο κτήμα. Ξεκινά μια βόλτα στο δάσος όπου μαζί με μια εκπαιδεύτρια σκύλων και παρέα με εκπαιδευμένα σκυλιά- τρουφοσυλλέκτες, ο Στέλιος βιώνει μια μοναδική εμπειρία κυνηγιού σε ένα μαγικό τοπίο στη φύση. Μετά το σαφάρι για τρούφες επισκέπτεται το ιστορικό οινοποιείο του Μετσόβου, που παράγει κρασί από τους ορεινότερους αμπελώνες στη χώρα. Μαζί με τον απόγονο της οικογένειας Αβέρωφ σκαλίζουν τα παλιά συνταγολόγια της κοσμοπολίτισσας γιαγιάς του. Ανακαλύπτουν μια συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο κέικ, που αποτύπωσε η Ντίνα Αβέρωφ, σε κάποιο από τα ταξίδια της στην Ευρώπη, πριν από περίπου μισό αιώνα.
Αυτή η ανακάλυψη δίνει στον Στέλιο αφορμή για δημιουργία...

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Επιστρέφει στο στούντιο και σκαρώνει μαγικές εορταστικές τρούφες σοκολάτας με άρωμα και σχήμα ελληνικής άγριας τρούφας. Μικρά σοκολατένια αριστουργήματα που ευωδιάζουν, θα ξετρελάνουν όσους τα δοκιμάσουν γιατί αποτελούν την πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή γιορτινή μπουκιά.

Ο Στέλιος εμπνέεται από την παλιά συνταγή που βρήκε στο Μέτσοβο και δημιουργεί μια καινούργια εκδοχή, η οποία μπαίνει στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς ως η βασιλόπιτα S.P. για το 2019. Με αυτή τη βασιλόπιτα που είναι πλούσια σε υλικά και γεμάτη με αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού, θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο. Πέρα από την εξαιρετική νοστιμιά της, κρύβονται μέσα της όλες οι ελπίδες μας για μια καλύτερη χρονιά που θα χαρίσει σε όλους υγεία και ευτυχισμένες στιγμές!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER