Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 13: Καβάλα (6/4/2019)

Ο Στέλιος Παρλιάρος αποφασίζει να αναζητήσει την ιστορία του κουραμπιέ στην πόλη που τον προσφέρουν όλο το χρόνο, την Καβάλα.

Ο Στέλιος Παρλιάρος μια ηλιόλουστη μέρα αποφασίζει να αναζητήσει την ιστορία του κουραμπιέ στην πόλη που τον προσφέρουν όλο το χρόνο. Μπαίνει σε ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια της περιοχής, όπου φτιάχνουν τον παραδοσιακό χειροποίητο κουραμπιέ Νέας Καρβάλης, με μπόλικα αμύγδαλα. Με τη γλύκα της άχνης στο στόμα, οδηγεί αναζητώντας κάτι σπάνιο, ένα ασυνήθιστο και πεντανόστιμο φρούτο που παράγεται στην Ελλάδα εδώ και λίγα χρόνια. Το ελληνικό blueberry είναι ένας ιδιαίτερος καρπός που ευδοκιμεί σε ένα χωριό κοντά στη Δράμα. Ο Στέλιος βρίσκει δεκάδες τρόπους να το αξιοποιήσει και σκαρώνει συνταγές με το μυαλό του. Αποχαιρετώντας την πόλη, βρίσκεται καλεσμένος σε ένα σπίτι με μια ζωηρή παρέα γυναικών που έχουν απορίες για την παρασκευή του γαλακτομπούρεκου, κι έτσι ο Στέλιος φοράει την ποδιά του και αναλαμβάνει δράση στην καβαλιώτικη κουζίνα. Φορτωμένος με blueberries και κουραμπιέδες μπαίνει στο εργαστήριο με εξαιρετικά δημιουργική διάθεση και μεταμορφώνει τα δυο υλικά όπως δεν τα έχετε ξαναδεί.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Φτιάχνει μια τάρτα με τη βουτυράτη, μαλακή ζύμη του κουραμπιέ που τη γεμίζει με βελούδινη και απαλή κρέμα που ξεχειλίζει από άρωμα αμυγδάλου, αφού την εμπλουτίζει με σουμάδα. Ένα πανεύκολο γλυκό για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση κουραμπιέ όλο το χρόνο!
Φέρνει μαζί του ελληνικά, ζουμερά blueberries, που τα βρίσκουμε παντού πια, αφού παράγονται στη χώρα μας και τα παντρεύει με μια δυνατή σοκολάτα. Φτιάχνει ένα λαχταριστό και υγρό σοκολατένιο φοντάν, που εντυπωσιάζει τόσο με τη γεύση του όσο και με την εμφάνιση του, αφού στολίζεται με φρέσκα blueberries.

Και τα δύο φτιάχνονται πανεύκολα με απλά υλικά και εξαφανίζονται εξίσου εύκολα! Απολαύστε τα!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER