Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 17: Χανιά (18/5/2019)

Το ταξίδι του Στέλιου στην Κρήτη κρύβει αναπάντεχα ευρήματα και πολλές εκπλήξεις.

Χανιώτικα μάνγκο, αβοκάντο, περγαμόντο, χαρούπια ρεθυμνιώτικα και νέα πατισερί. Το ταξίδι στην Κρήτη κρύβει αναπάντεχα ευρήματα και πολλές εκπλήξεις. Ο Στέλιος επισκέπτεται τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας χαρουπιού και γνωρίζει τα ποικίλα προϊόντα που παράγονται από τον ταπεινό καρπό της χαρουπιάς. Στα Χανιά επισκέπτεται ένα κτήμα όπου καλλιεργούνται  βιολογικά τροπικά φρούτα και κόβει τα τελευταία περγαμόντα της χρονιάς για να τα κάνει γλυκό. Πριν φτάσει στο αεροδρόμιο επισκέπτεται δυο παλιές φίλες στο μοντέρνο τους ζαχαροπλαστείο και δοκιμάζει μεταξύ άλλων παγωτό γιαούρτι με περγαμόντο. Με τις αποσκευές γεμάτες καρπούς και με το άρωμα των περγαμόντων δυνατό στα δυο του χέρια, μπαίνει στο εργαστήριο και καταπιάνεται με δυο νέες δημιουργίες.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Από τον καρπό του χαρουπιού εμπνέεται και φτιάχνει έναν μπακλαβά με χαρουπόμελο. Τραγανός, γεμισμένος με μια κρέμα καρυδιού και με τη γλύκα του χαροπόμελου στο σιρόπι, είναι ένα γλυκό που θα αρέσει σε όλους για την ιδιαίτερη νοστιμιά που του δίνει ο σπάνιος καρπός.

Η σφακιανή πίτα έδωσε στον Στέλιο το έναυσμα να φτιάξει μια τούρτα με κρέπες που έχουν ενδιάμεσα με γλυκιά κρέμα τυριού με τριμμένο αμύγδαλο και σερβίρεται με γλυκό κουταλιού περγαμόντο.

Απολαυστικά γλυκά για όλους, με κρητική υπογραφή!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

No images found!
Try some other hashtag or username