Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 18: Ρόδος (1/6/2019)

Επόμενος προορισμός του Στέλιου Παρλιάρου το νησί των Ιπποτών, η καταπράσινη Ρόδος!

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει βαλίτσες για το νησί των Ιπποτών. Στην καταπράσινη Ρόδο παλιοί φίλοι και νέοι γνώριμοι τον ξεναγούν στον τόπο τους. Εξερευνά άγνωστες και δημοφιλείς διαδρομές, από την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες και τη Λίνδο, μέχρι μικρά χωριά. Φτάνει στην παραλία που έκανε διάσημη ο Άντονι Κουίν, αλλά και στην πόλη με το ιστορικό κάστρο και τα σοκάκια που κρύβουν γαστρονομικά μυστικά. Επισκέπτεται τη μεγάλη μονάδα παραγωγής του τοπικού οίνου, μαθαίνει για την ιστορία της και δοκιμάζει φίνα αφρώδη κρασιά. Στο χωριό Αφάντου μια απίθανη νοικοκυρά του φτιάχνει τηγανίτες, ένα παραδοσιακό κέρασμα του αρραβώνα. Με το τοπικό παραδοσιακό …energy bar, το μελεκούνι, από ντόπιο εξαιρετικό μέλι και σουσάμι, γλυκαίνεται και γεμίζει τις τσέπες του. Ο διάσημος αφρώδης οίνος της Ρόδου και το μελεκούνι αποτελούν τα δυο υλικά που τον εμπνέουν για δυο νέες ολοκαίνουργιες συνταγές.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Η Ρόδος ξυπνάει στον Στέλιο μια κοσμοπολίτικη διάθεση και φτιάχνει μια ανάλαφρη, δροσερή και απαλή μους σαμπάνιας με μέλι. Τη γαρνίρει με μικρά μαρεγκάκια που δίνουν την αίσθηση του αφρού σε αυτό το ξεχωριστό γλυκό.

Η φαντασία του πυροδοτείται από το τοπικό μελεκούνι και αποφασίζει να το κάνει γεμιστό. Δημιουργεί ένα λεπτό φύλλο από μελεκούνι, που το γεμίζει με μια πεντανόστιμη και πανεύκολη κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι.

Ιδού το πιο γλυκό πρόσωπο της Ρόδου, με τις ατέλειωτες ομορφιές της και τη φινέτσα της!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

Instagram requires authorization to view a user profile. Use autorized account in widget settings