Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 6: Ιωάννινα (2/2/2019)

O Στέλιος συνεχίζει την περιπλάνησή του στα Γιάννενα και επισκέπτεται τα μοναδικά Ζαγοροχώρια. Επανάληψη του επεισοδίου το Σάββατο 9/3 για όσους δεν το είδατε ή θέλετε να το ξαναδείτε!

Σε νέα ώρα, αλλά με αμείωτο ενδιαφέρον, ο Στέλιος συνεχίζει την περιπλάνησή του στα Γιάννενα. Περπατάει δίπλα στο Βοϊδομάτη, περνάει τα περίφημα ηπειρώτικα τοξωτά γεφύρια και κατευθύνεται προς την οροσειρά της Πίνδου, εκεί που υπάρχουν 46 οικισμοί μοναδικής ομορφιάς, τα Ζαγοροχώρια. Μαζί με μια οικογένεια ντόπιων συζητούν για την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τα σπουδαία πεντανόστιμα εδέσματα, που μπορεί να φτιάξει κανείς με τα ελάχιστα παραγόμενα προϊόντα. Κάτω από τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας ο Στέλιος μαζεύει κυδώνια και δοκιμάζει τα τοπικά γλυκά, όπως μια υπέροχη αφράτη γαλατόπιτα αλλά και κυδωνόπαστο. Στα Ιωάννινα επισκέπτεται μια από τις παλαιότερες λουκουμοποιίες της πόλης και συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής. Αιθέρια έλαια από περγαμόντο και τριαντάφυλλο μυρίζουν πάνω από τα καζάνια με το καυτό λουκούμι. Η διαδικασία είναι εντυπωσιακή.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Επιστρέφοντας στην Αθήνα κουβαλά στις βαλίτσες του ολόφρεσκα λουκούμια τα οποία αξιοποιεί σε μια μοντέρνα πίτα που περιέχει σοκολάτα συνδυασμένη με γεύσεις ελληνικές όπως καφέ και γιαννιώτικο λουκούμι.

Προσθέτει τα κυδώνια από το Πάπιγκο σε μια ζουμερή αμυγδαλόπιτα, αποδεικνύοντας πόσο ταιριάζει το αμύγδαλο με το χρυσό μήλο της Αφροδίτης. Απολαυστική γλυκιά πίτα γεμάτη αρώματα,θα συνοδεύσει μοναδικά το τσάι ή τον καφέ σας.

Μικρά γευστικά θαύματα γεννημένα στην Ελλάδα, κλεισμένα σε παραδοσιακές γλυκές  πίτες!

 

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry galaktoboureko milk greece summer island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  •   jennybalatsinou vkikilias