Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 6: Ιωάννινα (2/2/2019)

O Στέλιος συνεχίζει την περιπλάνησή του στα Γιάννενα και επισκέπτεται τα μοναδικά Ζαγοροχώρια. Επανάληψη του επεισοδίου το Σάββατο 9/3 για όσους δεν το είδατε ή θέλετε να το ξαναδείτε!

Σε νέα ώρα, αλλά με αμείωτο ενδιαφέρον, ο Στέλιος συνεχίζει την περιπλάνησή του στα Γιάννενα. Περπατάει δίπλα στο Βοϊδομάτη, περνάει τα περίφημα ηπειρώτικα τοξωτά γεφύρια και κατευθύνεται προς την οροσειρά της Πίνδου, εκεί που υπάρχουν 46 οικισμοί μοναδικής ομορφιάς, τα Ζαγοροχώρια. Μαζί με μια οικογένεια ντόπιων συζητούν για την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τα σπουδαία πεντανόστιμα εδέσματα, που μπορεί να φτιάξει κανείς με τα ελάχιστα παραγόμενα προϊόντα. Κάτω από τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας ο Στέλιος μαζεύει κυδώνια και δοκιμάζει τα τοπικά γλυκά, όπως μια υπέροχη αφράτη γαλατόπιτα αλλά και κυδωνόπαστο. Στα Ιωάννινα επισκέπτεται μια από τις παλαιότερες λουκουμοποιίες της πόλης και συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής. Αιθέρια έλαια από περγαμόντο και τριαντάφυλλο μυρίζουν πάνω από τα καζάνια με το καυτό λουκούμι. Η διαδικασία είναι εντυπωσιακή.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Επιστρέφοντας στην Αθήνα κουβαλά στις βαλίτσες του ολόφρεσκα λουκούμια τα οποία αξιοποιεί σε μια μοντέρνα πίτα που περιέχει σοκολάτα συνδυασμένη με γεύσεις ελληνικές όπως καφέ και γιαννιώτικο λουκούμι.

Προσθέτει τα κυδώνια από το Πάπιγκο σε μια ζουμερή αμυγδαλόπιτα, αποδεικνύοντας πόσο ταιριάζει το αμύγδαλο με το χρυσό μήλο της Αφροδίτης. Απολαυστική γλυκιά πίτα γεμάτη αρώματα,θα συνοδεύσει μοναδικά το τσάι ή τον καφέ σας.

Μικρά γευστικά θαύματα γεννημένα στην Ελλάδα, κλεισμένα σε παραδοσιακές γλυκές  πίτες!

 

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate kumquat tv corfu
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new corfu chocolate kumquat skai
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake birthdaycake friend best color chocolate
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry limoncello lemon cream new recipe tv soon
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry travel aegean aegeanairlines crew blue bluemagazine
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate vanilla gold shop pastryshop
  • traditionalday 25march moodoftheday steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chef pastrychef pastrylove