Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 9: Θεσσαλονίκη (23/2/2019)

O Στέλιος Παρλιάρος επισκέπτεται την πόλη του Θερμαϊκού και μοιράζεται μαζί μας την αρχοντιά και τις μαγικές γεύσεις της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Η καρδιά της ελληνικής γαστρονομικής πρωτεύουσας χτυπάει στη Θεσσαλονίκη και ο Στέλιος αφουγκράζεται τον παλμό, παίρνει αεροπλάνο και φτάνει στην πόλη του Θερμαϊκού. Το επίσημο check in στην Αριστοτέλους γίνεται φυσικά με ένα κουλούρι! Μπαίνει σε έναν φούρνο που λειτουργεί για περισσότερα από 80 χρόνια και μαθαίνει τα μυστικά της παρασκευής του. Στην αγορά της Άθωνος τον πιάνει από τη μύτη η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου αμύγδαλου και κάπως έτσι βρίσκεται να κουβεντιάζει με τον πιο γνωστό έμπορο ξηρών καρπών της πόλης. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ντόπιων ποικιλιών, πώς να προμηθευόμαστε μόνο τους καλύτερους καρπούς και πολλές ακόμα απορίες που λύνονται επί τόπου. Πρόθυμος να εξερευνήσει τη νέα σκηνή των ζαχαροπλαστείων της πόλης, μπαίνει σε ένα κουκλίστικο μικρό μαγαζί που φτιάχνει ζύμη για σου, εκλέρ και προφιτερόλ. Πριν μπει στο αεροπλάνο για την πτήση της επιστροφής, δοκιμάζει ένα σύγχρονο γλυκό που έχει το χαρακτήρα και την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης. Ο Στέλιος αναζητά έμπνευση για να παντρέψει την ιστορία της Θεσσαλονίκης με την νέα πατισερί κι έτσι προκύπτουν δυο νέες συνταγές.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Πώς θα ήταν άραγε το paris brest αν φτιαχνόταν με ζύμη από κουλούρι; Ο Στέλιος δημιουργεί τη δική του εκδοχή με μια συνταγή για πεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο κουλούρι που το γεμίζει με σοκολάτα και το συνοδεύει με μαρμελάδα σμέουρο.
Ακόμα και τα ανώμαλα σοκολάτακια της Θεσσαλονίκης, παίρνουν μια σύγχρονη μορφή στα χέρια του Στέλιου. Με καραμελωμένους, ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς και στρωμένη σοκολάτα γίνονται το πιο λαχταριστό κέρασμα για όλες της ώρες!
Μοιραστείτε στις οθόνες σας την αρχοντιά και τις μαγικές γεύσεις της όμορφης Θεσσαλονίκης!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes
  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry galaktoboureko milk greece summer island