Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν - Επεισόδιο 2: Νυμφαίο (22/12/2018)

Ο Στέλιος Παρλιάρος αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα στο Νυμφαίο, ένα από τα πιο φροντισμένα και γραφικά χωριά της Bόρειας Ελλάδας.

Ο Στέλιος Παρλιάρος αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα στη  Βόρεια Ελλάδα. Tαξιδεύει αεροπορικώς μέχρι τη Θεσσαλονίκη κι από εκεί οδηγεί ως το Νυμφαίο, ένα από τα πιο φροντισμένα και γραφικά χωριά της Ελλάδας, με πετρόχτιστα σοκάκια και πανέμορφα αρχοντικά. Πριν φτάσει εκεί κάνει μια στάση στο Ξινό Νερό, στο εστιατόριο του Νίκου Κοντοσώρου, του μάγειρα που έχει αναδείξει τον τόπο καταγωγής του σε γαστρονομικό προορισμό. Ο κ. Κοντοσώρος αποκαλύπτει μια παραδοσιακή συνταγή για γλυκό χυλοπιτάκι, που κανείς δεν έχει παρουσιάσει ως σήμερα. Φτάνει στο Νυμφαίο και περπατά το μονοπάτι της Καραβίδας, μέσα στο πανέμορφο δάσος της Οξιάς. Μαζί με έναν έμπειρο οδηγό βουνού ανακαλύπτουν άγρια μανιτάρια και σπάνιους καρπούς του δάσους. Μια ντόπια χρυσοχέρα νοικοκυρά του ανοίγει το σπίτι της και φτιάχνει μια υπέροχη μαρμελάδα με φρούτα του δάσους. Ο Στέλιος περνάει το βράδυ σε ένα από διατηρητέο ξενώνα και θυμάται τα δικά του Χριστούγεννα, από τα χρόνια που ζούσε στην Πόλη. Το πρωί δοκιμάζει μια υπέροχη γλυκιά κολοκυθόπιτα πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στο ΣΚΑΙ

Και επιστρέφει κουβαλώντας στις αποσκευές του φρούτα και καρπούς του δάσους και μέλι. Και με αυτά φτιάχνει ένα κέικ μελιού με καρύδια και σως μήλου. Το αφιερώνει στις πανέμορφες αρκούδες που προστατεύονται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος». Ένα πανεύκολο, νόστιμο και υγιεινό κέικ για τις κρύες μέρες των Χριστουγέννων με αρώματα από κανέλα και πορτοκάλι, που συνοδεύεται από σως μήλου.

Και μια κρέμα με γιαούρτι και σουμάδα, που σερβίρεται με βατόμουρα.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και γεύση που ξεχειλίζει από αρώματα Ελλάδας, η κρέμα αυτή θα ολοκληρώσει τα γιορτινά σας γεύματα.

Η προετοιμασία για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια ξεκινά και το πιο... γλυκό εργαστήριο της πόλης δουλεύει εντατικά, ώστε τα γευστικότερα και εντυπωσιακότερα στολίδια να βρίσκονται και φέτος πάνω στο τραπέζι μας!

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER