Πικάντικο cheesecake με γλυκό κουταλιού σύκο

Απολαυστικό ατομικό cheesecake που ο Στέλιος συνοδεύει με γλυκό του κουταλιού από σκυριανά ξερά σύκα. Η οξύτητα του τυριού δένει απόλυτα με τη γλύκα των σύκων, δημιουργώντας ένα πιάτο για όλα τα γούστα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ CHEESECAKΕ
Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το πιπέρι. Στο τέλος, προσθέτουμε το τσίπουρο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια, στα οποία έχουμε τοποθετήσει τουλπάνι μεγαλύτερο από το εσωτερικό τους. Tα αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλπάνι. Σερβίρουμε με τα σύκα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΟ
Ψήνουμε τα καρύδια στο φούρνο στους για 1600C για 12 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το πορτοκάλι, το μέλι και τα σύκα. Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει το γλυκό με λίγο σιρόπι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ξύσμα και το πιπέρι. Αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσουν σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα σπασμένα και ψημένα καρύδια. Περιμένουμε να κρυώσει καλά το γλυκό και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial