Πίτα με ψητή κρέμα από πορτοκάλι

Δώστε χριστουγεννιάτικο άρωμα στο σπίτι σας με αυτή την υπέροχη τραγανή πίτα με ψητή κρέμα από πορτοκάλι.

Βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Αφήνουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Πριν το γάλα πάρει βράση, παίρνουμε το 1/3 και το αδειάζουμε στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας. Το ενσωματώνουμε πάλι στο υπόλοιπο μείγμα του γάλακτος που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου η κρέμα κοχλάσει.  Προσθέτουμε στο μείγμα και τον χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το φύλλο κρούστας σε φόρμα ή σε τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και βουτυρώνουμε. Προσθέτουμε επόμενο φύλλο κρούστας, βουτυρώνοντας και πάλι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι και γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας εσωτερικά, ενώ βουτυρώνουμε ελαφρά. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 160 ο C για περίπου 1 ώρα.

TAGS: , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER