Πίτα με σοκολάτα, ελληνικό καφέ και λουκούμια

Ο Στέλιος Παρλιάρος «παντρεύει» την πίτα και τη σοκολάτα με τον ελληνικό καφέ και το λουκούμι και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Τρυπάμε το φύλλο κουρού σε όλη του την επιφάνεια με ένα πιρούνι. Κόβουμε μακρόστενα μπαστουνάκια ή άλλα σχέδια. Αλείφουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη. Στο άλλο φύλλο κόβουμε δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε τους δίσκους και τα μπαστούνια σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα σοκολάτας φτιάχνουμε ελληνικό καφέ (150 γρ. νερό + 3 κουταλάκια του καφέ). Ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα που βράζει ο καφές. Αδειάζουμε το ζεστό καφέ με το γάλα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον ένα δίσκο φύλλου. Αδειάζουμε μέχρι τη μέση κρέμα σοκολάτας. Σκορπίζουμε λουκούμια. Καλύπτουμε με κρέμα σοκολάτας (φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγη για επικάλυψη). Τοποθετούμε το δεύτερο δίσκο. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε κολλάμε τα μπαστουνάκια του φύλλου περιμετρικά. Με το κορνέ γαρνίρουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Σκορπίζουμε από πάνω λουκούμια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •   jennybalatsinou vkikilias
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry taem happytogether happypeople inspiration creative becreative andreasgiavridis
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake almond chocolate icecream summer greece greecesummer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry galaktoboureko milk greece summer island
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets summer2019 grapes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop icecream vanilla wine redwine
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cheesecake cream raspberry biscuit buttes