Σάντουιτς με καραμελωμένη γκανάζ

Ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες του Στέλιου φτιάχνουμε μια λαχταριστή γκανάς καραμέλας, την οποία απλώνουμε ανάμεσα σε τραγανά σπιτικά μπισκότα, δημιουργώντας απίστευτα γλυκά σάντουιτς!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν η ζάχαρη πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή πάνω της την κρέμα γάλακτος, η οποία αρχίζει αμέσως να κοχλάζει. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν. Αποσύρουμε αμέσως. Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.  Αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει η σοκολάτα.  Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ και στη συνέχεια με μαρίζ. Όταν το μείγμα φτάσει στους 44οC προσθέτουμε  το βούτυρο, ομογενοποιούμε και έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε με μαρίζ, αδειάζουμε σε επίπεδο σκεύος και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί εκτός ψυγείου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Κοσκινίζουμε τα δυο αλεύρια. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ εκτός από τα 265 γρ. αλεύρι. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι. Απλώνουμε τη ζύμη σε σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου. Με ένα κουπ-πατ κόβουμε δίσκους διαμέτρου 10 εκ. και τους τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χρησιμοποιούμε τη γκανάς για να κολλήσουμε τα μπισκότα μεταξύ τους, δημιουργώντας σάντουιτς.

TAGS: , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER