Σοκολατίνα

Η διαχρονική απόλαυση κρύβεται σε μια κλασική σοκολατίνα, από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα κερασάκια!

Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά.

Για την κρέμα λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.  Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, τα αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα, η οποία πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αμέσως προσθέτουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος.

Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε τέσσερα φύλλα. Τοποθετούμε το ένα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το ραντίζουμε με το σιρόπι και απλώνουμε κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για δυο ώρες στο ψυγείο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με τρούφα.

TAGS: , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER